zaterdag, oktober 21, 2006

Dagje naar De Ring met de BMW Drivers Club







Vorige week zondag samen met wat mensen van de BMW Driversclub http://www.bmwdriversclub.nl naar De Ring geweest. We waren er allebei nog nooit geweest dus we waren erg benieuwd. De touring stond nog steeds onbruikbaar op straat door een doorgezakt subframe, dus maar met de racer gegaan. Is natuurlijk niet de meest ideale auto om een eind mee te rijden, maar je moet iets he :P
We kwamen nogal vroeg aan bij het tankstation waar we met de BDC afgesproken hadden, maar we waren niet eens de eerste. Dik, Kees en Theo waren er al. Vervolgens een tijd op het parkeerplaatsje staan ouwehoeren tot iedereen er uiteindelijk was.
Toen snel de auto's gestart en vertrokken naar de Ring. Onderweg nog even ergens gestopt om te lunchen (erg lekker!!! Bedankt voor de tip Arno :P).
Rond een uurtje of 12 kwamen we uiteindelijk aan. Even de parkeerplaats opgelopen en dan kijk je meteen je ogen uit! Ik wist niet eens dat de nieuwe Z4 M coupé al leverbaar was en we liepen er meteen tegen 3 aan!

Natuurlijk ook de nodige Ferrari's

Verder natuurlijk veel BMW's en veel Engelse sport auto's.

Na hier een tijdje rond gelopen te hebben zijn we hier weer vertrokken en naar een of andere bocht gegaan waar we mooi een beetje konden kijken naar de auto's die voorbij reden.



Na hier een tijdje gestaan te hebben werd er besloten dat we terug zouden gaan naar de ingang omdat Arno een paar rondjes wilde rijden. Toen we enigsinds in de buurt van de parkeer plaats kwamen stond 't verkeer muurvast. Arno reed voor ons en sloeg ineens rechtsaf een karrepad op dat naar beneden liep. Aangezien ik niet zo veel zin had om in de file te staan maar achter Arno aangereden hopende dat we niet vast zouden komen te staan.

Het eerste stuk naar beneden ging nog wel, maar 't stuk weer terug naar boven naar de parkeerplaats was toch andere koek! Het ene spoor was eec centimeter of 30 diep, dus dat was niet echt een optie om doorheen te rijden. Gelukkig liep er half naast een iets verser spoor waar we met de racer gelukkig wel over heen konden.

Vervolgens naar de ingang gelopen. Al wandelend zien we wat de oorzaak is van die enorme file! Voor de rotonde staat een Audio de weg te blokkeren. Het probleem is alleen dat er geen bestuurder en/of sleutels bij zijn!

Vervolgens ging Arno een kaartje kopen voor een paar rondjes Ring. Aan mij de eer om er naast te zitten!

Hier kun je nog precies zien hoe Dik me sterkte wenst :P

Mijn eerste rondje over De Ring ging beginnen!!! En ik moet zeggen: ik snap nu wel dater mensen zijn die daar zo aan verslaafd zijn! Zó veel bochten en zó veel hoogte verschil! Ik vond 't al prachtig om er naastte zitten, terwijl dit nog een gewone straat auto was! Natuurljk zijn we wel diverse keren ingehaald maar we hebben ook een Ferrari ingehaald! :D

Arno, nogmaals bedankt voor het rondje!

Vervolgens hebben Baanpost Ivan en Dik ook nog een rondje meegereden terwijl langs de ingang stonden te kijken naar de auto's die voorbij kwamen rollen.

Speciaal voor Dik:

De stoerste auto die ik gezien had was toch wel zeker deze Volkswagen!

Op 't eerste gezicht een gewoon zwart VW busje met een wat oudere man er in en een paar velgen er op. Maar nix was minder waar! Dit is nou een echte wolf in schaapskleren! Het blijkt dat er een Porsche 911 turbomotor in ligt en dat de beste man (ergens in de 60 geloof ik) als zo'n beetje vanaf z'n 18de rondjes op de ring draait. Over ervaring gesproken! Het schijnt dus ook een erg snelle auto te zijn!

Toen Arno uitgereden was zijn werd er besloten om (op aanraden van Theo) in Daun steak te gaan eten. En dat was een zeer goede tip van Theo! Het eten was lekker maar de sfeer was nog beter! Echt een heel gezellig etentje! Het enigste nadeel was dat we nog zo'n 3,5 uur naar huis moesten rijden, maar dat was 't allemaal wel waar geweest!

Kortom: het was een erg gezellige dag met de BDC, en we gaan zeker vaker terug naar De Ring!

Edit: de motor uit het VW busje blijkt een 3.8 uit een 993 RS van ong 340pk te zijn. Leuk! :D

1 opmerking:

Anoniem zei

Hello from down under in new Zealand. I was "driving around" the blog world, when I banged into your blog. I cannot understand your language, but the photos speak for themselves. They are worth sharing, so i have mentioned your blog on my "Motoring Blog" as well as listed you on my side-bar. Click on my name if you want to see my blogs, but a word of warning - you may need a road map !!! (hehe) If there are any other blogs/websites that want to be listed, drop me an email or leave a comment. Language is not a "barrier" - people can "look", although there would be a few Dutch people living in NZ.