woensdag, augustus 01, 2007

Voorbereiding voor Zandvoort!!!

Vrijdag 10 Augustus is het weer zo ver! Dan gaan we met de BMW Drivers Club weer een hele dag rijden op Zandvoort! Het word een dag met alleen maar snelle (of héle snelle) sessies. Dat is op zich wel jammer, want het is bijna 3 jaar geleden dat ik op Zandvoort gereden heb en dat was nog met de touring. Roy heeft zelfs nog helemaal nooit op Zandvoort gereden. Sterker nog, hij is er nog nooit geweest!
Maar we hebben er wel enorm zin in en gaan gewoon ons best doen! Met een beetje hulp en uitleg moet het vast wel goed komen!

Nou is het natuurlijk wel belangrijk om met goed materieel de dag te beginnen, dus vanavond maar eens even aan de slag gegaan om de auto klaar te maken voor weer een circuitdag!

De remmen rondom waren de laatste keer op Zolder aardig opgereden, dus die moest nu vervangen worden. Ook waren beide wiellagers voor kapot dus die konden gelijk meegenomen worden.

Dit stapeltje moet nog gemonteerd worden voordat we echt kunnen gaan rijden:



Dus maar vooraan begonnen met de voorremmen.








































Als eerste dus de remklauw er af gehaald, toen de remschijf en vervolgens het wiellager. Als laatste moest ook het hitteschildje er aan geloven.

Deze komt er wel op terug, maar dan een stukje kleiner. In de oude situatie kan de hitte van de remschijf namelijk niet weg wardoor de schijf heet blijft. Dus is nu het grootste deel van het plaatje verdwenen op het stuk om het lager heen na. Dat kan het lager nog een beetje beschermen.


Zo dus.


Vervolgens kon het opbouwen weer beginnen.


Er zitten nu Brembo schijven op en Ferodo DS2500 remblokken. Die blokken bevielen goed, dus blijven we daar bij! Morgen de remmen achter vervangen!




Geen opmerkingen: