zondag, oktober 17, 2010

Intrax camberplates gemonteerd!

Na wat gedoe met het bestellen van de juiste verloop busjes was het dan eindelijk tijd om de camberplates te monteren. Dus na 't werk samen met Ben even snel dit klusjes aangepakt. Oude veerschotellagers en schokdempers los gemaakt en er af gehaald en de nieuwe spullen gemonteerd. Fluitje van een cent tot nu toe. Alleen is het dan weer jammer dat het niet past... Doordat mijn veerschotels óp de zuigerstang liggen was er niet genoeg ruimte voor de buisjes, de camberplates én de moer om alles vast te zetten... Dus maar al het oude spul terug gemonteerd.

Later die week maar even naar Bas Roos (http://www.basroos.nl/) gereden om een paar andere veerschoteltjes te halen. Die werden ter plekke aangepast zodat Ben en ik de volgende dag weer opnieuw aan de slag konden.
Gelukkig past alles nu wel en zitten de camberplates er binnen een half uur onder. Snel ook maar even afgesteld op maximaal camber en de auto weer op de wielen gezet. Doordat de camberplates veel lager zijn dan de originele veerschotellagers stond de auto nu wel maximaal laag. Zo laag zelfs dat de uitlaat al aanliep bij het naar buiten rijden...
Later die dag de auto weer een cm of 3 omhoog gezet zodat er weer een beetje speling is.Hier nog een paar foto's van de bovenkant:
Nu moet alleen de schokbrekertoren nog iets aangepast worden want zoals je ziet kan de camberplate nog iets meer camber aan. Maar de toren is niet ruim genoeg dus daar moet nog even iets uit. Daarna de veerpootbrug aanpassen en de auto nog even uit laten lijnen.

Geen opmerkingen: