zaterdag, april 07, 2007

Toch maar weer eens een update!





Het is al weer even geleden en er is toch weer 't een en ander gebeurd, dus de hoogste tijd voor een update!







Aangezien de kabelboom van de motor voor een gedeelte verbrand was toch maar besloten om de kabelboom om te wisselen met de oude motor. Vooral ook omdat bleek dat het stappenmotortje bleef lopen, ook nadat 't contact afgezet was. En dat vind de accu niet leuk! Dus op een zaterdag maar vol goede moed begonnen want het is een behoorlijk karwei! Het enigste voordeel was eigenlijk dat ik nou de kabelboom niet aan hoefde te passen om de toerenteller aan de praat te krijgen. Die krijgt bij een type 1 z'n signaal ergens anders vandaan dan bij een type 2.







Terwijl ik daar mee bezig was, was Roy begonnen om een hitteschildje voor het luchtfilter te maken. Gelukkig pastte het schildje van de touring redelijk goed, dus die hoefde alleen maar passend gemaakt te worden. Met dit als resultaat:







Ook heeft Roy een stukje gaas voor de olie koeler gemaakt. Het zou toch jammer zijn als er een steentje of iets dergelijks naar binnen vliegt en de boel sloopt!








Verder ook de veerpootbrug van de touring op de racer geschroefd want tja, die heeft er nu toch niets aan!








Daarna een dag gaan driften op het RDW terrein in Lelystad. Dat was echt heel erg leuk om te doen! Zonder sperdiff is het heel moeilijk en het lukte me dus ook vaak niet om de auto mooi aan 't driften te brengen. Een enkele keer lukte 't wel en dat was dan ook wel meteen geweldig!


(Op de achtergrond de kauwgombal van Nienke)



Zoals je kunt zien ziet dit er niet echt uit als driften, vandaar dat ik ookmaar even 1 van de instructeurs heb laten rijden om te kijken hoe hij 't deed.



Ook zitten er ondertussen dankzij Roy een paar mooie groene strepen op de M3 achterbumper! Dat maakt het stuk toch meer een geheel.






Aangezien er nogal eens aan de auto geleuteld word en de motorklep dan nogal in de weg zit en het bij een racer nou eenmaal zo hoort, ook maar eens hoodpins gemonteerd!

Het nadeel is alleen dat de ruitensproeiers in de klep zitten... Dus daar moest iets op verzonnen worden. Met dank aan het Peugeot magazijn is daar een heel mooie oplossing voor gekomen!




De Peugeot 405 heeft de ruitensproeiers op de ruitenwisserbladen zitten! Dus dat systeem met een paar aanpassingen op de racer gemonteerd. Toen stond niets de hoodpins in de weg, behalve dan het monteren :P Maar ook dat was doenable, dus we kunnen nu de kap gewoon van de auto afhalen als we ergens bij moeten. Erg handig en het ziet er ook nog racy uit!






Het nadeel was alleen de de klep net iets te zwaar is om in je eentje er makkelijk af te halen en op te leggen. Dus op een vrije avond maar begonnen met alle overbodige zooi er uit te halen



















Het scheelt bij elkaar met een beetje geluk misschien een kilo, maarja alle beetjes helpen!



En vandaag ook weer bezig geweest. Als eerste de accu naar achteren verplaatst ivm het gewicht.


















Verder hebben we de luchtinlaten voor de remkoeling gemaakt. Voor de rest van de koeling moeten we nog iets bedenken, maar dat zal vast wel goed komen.




En dan ziet de auto aan 't einde van 't verhaal er zo uit:

Geen opmerkingen: