dinsdag, september 30, 2008

Project: Keienvanger 1

Een tijdje terug was helaas de keienvanger een beetje gekreukt geraakt. Klein voordeel daarvan was dat er nu een goed excuus was om een andere keienvanger te zoeken, aangezien degene op de auto een soort van zwart was gespoten. Helaas bleek een Delphin Grau keienvanger niet te vinden, dus maar een andere op de kop getikt. Deze was in een behoorlijk nette staat, maar alleen in de verkeerde kleur...
Dus na een tip maar eens langs gegaan bij http://www.driveinautolakken.nl/. Hier heb ik een spuitbus laten maken naar de kleur van de auto. Ook gelijk even een beetje blanke lak gekocht voor een glanzend resultaat. Al met al een heel stuk goedkoper dan de keienvanger te laten spuiten!
Dus van de week als eerste maar eens begonnen met het schoonmaken van de nieuwe keienvanger, de afdekplaatjes van de mistlampen en de luchtinlaten voor de remmen.

Vervolgens de lak dood geschuurd en er voor de zekerheid een laagje zinkspray overheen gespoten. Ik had namelijk een paar plekjes kaal moeten schuren vanwege wat oppervlakte roest.

En toen was het tijd om de kleur er op te spuiten!
Dat ging boven verwachting goed! De verf dekte goed en was erg goed te spuiten!
Na 2 lagen maar besloten dat 't genoeg was :D


Als laatste was het tijd voor de blanke lak.

Geen opmerkingen: