woensdag, augustus 27, 2008

Motor loopt weer!

Afgelopen zaterdag weer aan de gang geweest met de BMW. De auto moest dit weekend weer lopen, want http://www.e30fansite.nl/ hield de E30 Summer Meet deze zondag! En daar moest Poging 2 natuurlijk ook bij staan :D
Dus 's morgens op tijd begonnen met de boel weer verder opbouwen. Als eerste het inlaatspruitstuk terug gemonteerd en vervolgens de tuimelaas met de tuimelaar assen gemonteerd. We hebben bij http://www.basroos.nl/ 12 nieuwe tuimelaars gehaald en meteen ook maar 12 nieuwe excenters aangezien die niet mooi rond meer waren, en er helaas ook een paar ingevreten waren. Op die manier is de klepspeling natuurlijk nooit meer lekker af te stellen dus die moesten ook gewoon vervangen worden.

Een ingevreten excenter:



Ook de andere tuimelaars waren niet helemaal geweldig meer na 240.000km:




Dus echt verkeerd is het niet om ze allemaal maar te vervangen :D



Ik had verwacht dat het veel tijd zou gaan kosten omdat de tuimelaars niet onder spanning mogen staan als de as er doorheen komt omdat het anders niet past. Gelukkig viel dit reuze mee en zat ook dat redelijk snel in elkaar.
Helaas heeft het foto toestel de foto's niet opgeslagen dus helaas, geen foto's deze keer...
Hier naar als eerst kleppen gesteld, dat is natuurlijk lekker makkelijk als de distributie er nog niet op zit. Dat draait zonder een stukje makkelijker rond! Hierna kon ook de distributie en het koelsysteem aangesloten worden.
Daarna was het grote werk eigenlijk al wel gedaan. Vervolgens hoefde eigenlijk alleen nog maar het koelsysteem ontlucht te worden en de auto was er weer klaar voor!
Natuurlijk wel even een proefritje gemaakt, en ik zou bijna zeggen dat de motor hoog in de toeren toch weer iets beter liep! En dat is natuurlijk nooit verkeerd :D

Geen opmerkingen: