maandag, september 18, 2006

Spaghetti gemonteerd!

Zo, een beetje laat, maar beter laat dan nooit!
Afgelopen week nog even met de sproeier bezig geweest en toen toch maar besloten om maar gewoon de hele bak en braad zooi er af te slijpen en opnieuw te beginnen.
Zo gezegt zo gedaan dus al snel waren de spruitstukken een heel stukje kleiner dan ze waren maar daardoor ook een stuk makkelijker te hanteren en vooral te monteren.
Door de week had ik al snel ff de spruitstukken op de kop vast geschroefd met een paar boutjes zodat we dat zaterdag niet meer hoefde te doen.
Dus zaterdag meteen de auto op de brug gezet en aan de slag gegaan.
Zo zagen de uiteindes er aan 't begin uit:
Vervolgens een lambda-sonde-schroefgat uitgeslepen en die in de originele X-rohr gelast zodat de lambda sonde gewoon weer aangesloten kan worden.
Daarna de originele uitlaat afgeslepen om uit te meten waar de pijpen van de spruitstukken uit zouden moet komen. Toen van 2 stukken iets dikkere pijp 2 overzet stukken gemaakt die over de spruitstukken en de middenpijp schuiven. Dan krijg je dus zoiets:
Daarna de hele zooi voorzichtig onder de auto uit gehaald en alles goed vast gelast.
(let op, niet te lang in de vlam kijken!)
Uiteindelijk was 't dan zo ver gekomen dat we konden proberne of alles ook echt pastte! En waarrempel, het pastte perfect! Zo goed en netjes zat 't zelfs niet bij m'n eigen auto! :P
En dan is dit 't uiteindelijke resultaat:

1 opmerking:

Roy zei

komt omdat ik nu mee heb geholpen :p