zaterdag, september 02, 2006

Zolder was erg geslaagd!

Donderdag avond rond een uurtje of half 8 vertrokken naar Zolder. De reis en de herrie op de snelweg viel erg mee en bijna 2 uur later stonden we op 't circuit. Even rond gereden daar en toen de Otobar in waar de rest al was. Daar even een paar biertjes gedronken en vervolgens naar de Pitbox van de familie Deelen om daar verder wat te drinken.
Rond 1 uur besloten om maar eens te gaan slapen want vrijdag zou een lange dag gaan worden.
Vrijdag om 6 uur opgestaan en het bestuur van de BMWDriversclub een beetje geholpen. Vervolgens ingeschreven en de slicks vast gemonteerd.
Na de drivers briefing snel de baan op gegaan om Roy even te laten zien hoe de baan is. Na een paar rondjes het stuur overgegeven aan Roy en er zelf naast gaan zitten. Nou heb ik er niet echt veel verstand van natuurlijk, maar voor de eerste keer ging dat best goed!
Na 't einde van die sessie zelf weer achter 't stuur gaan zitten voor de eerste snelle sessie in m'n leven! Dat is toch wel even wennen met al die geprepareerde auto's die je af en toe om de oren vliegen. Maar gelukkig is alles goed gegaan!
De volgende langzame sessie ging Roy weer rijden. Maar nu met Nynke erbij als instructrice. En toen dus ook z'n eerste spin! Gelukkig ging er niks fout wat betreft schades. Alleen startte de auto niet meer waardoor hij dus afgesleept moest worden. Bij aankomst in de pit bleek dat er 2 relais ontsnapt waren! Hoe die er uit kunnen schieten is me een raadsel aangezien ze echt wel vast klikken! Gelukkig lagen de relais nog onder de klep en konden we gewoon door.
's Middags zelf ook nog een keertje van de baan geraakt in de chicane voor het rechte stuk. Helaas kwam ik vast te staan maar dankzij de snelle hulp van Dik en Louis kon ik m'n weg weer vervolgen. De rest van de dag is voor ons goed verlopen. De auto deed 't goed, bleeft 't goed doen en doet 't nog steeds goed!
Er zijn echter wel een paar kanttekeningen. Nadat ik op 't einde van de dag wal langer aan 't knalen was werd de motor toch wel erg warm. Het aanzetten van de kachel hielp lang, maar op 't einde was ook dat niet meer voldoende. Ook de remmen hadden 't erg zwaar, maar dat is wel logisch want de remmen worden niet zo goed gekoeld als bij een type 2. Maar dat is allemaal wel te maken. Verder is er een fuseekogel gesneuveld.
Hier nog wat foto's van de auto.



Aan 't einde van de dag nog even lekker van de BBQ en een paar biertjes genoten en daarna weer naar huis gegaan. Het was een lange dag, maar we hebben ons wel erg goed vermaakt! En dat is toch 't belangrijkste!
Op naar de volgende circuitdag!
Bij deze wil ook ook nog even het bestuur van de BMW Drivers Club bedanken voor de goede organisatie en de leuke dag. Ook dank voor de vlaggers omdat zonder hun de dag niet mogelijk zou zijn.

Geen opmerkingen: