zaterdag, oktober 13, 2007

Een dagje op Zolder

Ciruitdag Zolder: 12 oktober 2007

Vandaag was het weer zo ver… de BMW DriversClub had weer een circuitdag op Zolder georganiseerd. Vandaar dat we op donderdag avond weer vertrokken waren richting België. De vorige keer op Zandvoort had de auto het goed gehouden, dus gelukkig hoefde er niet veel aan de auto te gebeuren.

Het weer zat goed mee, en dus hield niets ons tegen om er een geweldige dag van te maken.

’s Ochtends ging Ruud de auto klaar maken (slicks monteren e.d.) en ging ik Arno even helpen bij het inschrijven. Om 9 uur was de gebruikelijke briefing en toen was het tijd om de baan op te gaan.

Marjolyn en Jeroen waren ook vrijwel de gehele dag langs geweest, en die hebben nog met Ruud meegereden. De auto had dit keer vrij veel last van onderstuur… zodat ik zelf twee keer in een chicane in het rond ging… maar ach… de wieltjes bleven beide keren op het asfalt, even omdraaien en ik kon weer verder rijden. Ruud had ook nog een keer een kritisch momentje.. maar ach... dat hoort er bij.

Daarnaast was de broer van Yalck er ook… hij mocht meerijden met een kameraad van hem in een grijze Porsche… zelf heeft hij ook nog gereden… Wat ik begrepen had vond hij het ook hartsikke leuk… ondanks dat zijn kameraad een keertje in de grindbak belandde (zie foto).

Ondanks dat er twee keer een onderbreking was i.v.m. olie op het wegdek was het een zeer geslaagde dag!! De auto heeft het redelijk gehouden, alleen de koelventilator heeft het begeven, en de remblokjes achter waren op… dat was wel vervelend voor op de terugweg naar huis… Maar goed… dan weet je wel dat je weer lekker hebt geknald op het circuit :)


en daarnaast... om ook niet te vergeten... het luchtbedpompje (een nieuwe) heeft het deze keer ook gehouden!

Op naar 8 december!! Dan mogen we weer… dan is de laatste circuitdag van 2007, wederom op Zolder. Hopelijk kan Kees dan wel rijden met zijn (gele) Porsche… jammer dat hij de geluidsnorm niet haalde!! Maar dat komt de volgende keer wel goed!

Hieronder wat fotootjes van deze wederom super geslaagde dag !!!












Geen opmerkingen: