donderdag, december 06, 2007

Laatste voorbereidingen voor Zolder!!!

Zaterdag is het weer zover. De laatste circuitdag van dit jaar, georganiseerd door- wie anders- de BMW Drivers Club. Uiteraard moeten er op het laatste moment nog een paar dingen gedaan worden.
Het stuurhuis zit er nu al een poosje onder en dat bevalt goed, een beetje uitlijnen scheelt toch wel weer! Vorige week ook de kat er tussenuit gehaald.
Helaas worden hier geen foto's van gepubliceerd om m'n reputatie een beetje hoog te houden. Gelukkig is het verschil goed te merken. De motor is een behoorlijk stuk feller geworden en trek ook beter door. Een goede beslissing dus om 'm er tussenuit te halen!
Alleen is hierdoor de auto wel wat meer herrie gaan maken. Het is nog steeds niet veel, maar met het gas er goed op begint ie aardig te schreeuwen!. Dus voor de zekerheid toch maar iets gefabriceerd om de geluidsmeting op Zolder een beetje voor de gek te houden. Liever een avondje voor nix klooien dan zaterdag niet mogen rijden terwijl er wel betaald is!
Dus eerst maar eens een paar gaten in de uitlaat geboord en daar een paar bouten in vastgezet:


Vervolgens daar een stuk ijzer overheen gebogen en de zijkanten ook dicht gelast. Dan ziet dat er van de achterkant zo uit:

Een beetje scheef, dat wel. Maar daardoor zal het niet minder werken!














Best een lelijk gezicht eigenlijk... Maarja, effectief is het wel!

Hier nog een plaatje van de onderkant:




En tot slot een footootje van de bevestiging op de demper:



Als de auto hier mee nog te veel herrie maakt dan hebben ze de transponders verwisseld!

Nu is de auto dus klaar voor Zolder. Morgenavond de boel inpakken en dan zo snel mogelijk op weg naar Zolder!!!

Geen opmerkingen: