zaterdag, april 05, 2008

Alvast een beetje klussen

Aangezien we de auto nog niet terug hebben zijn we maar vast wat vooruit aan het werk gegaan. Er waren namelijk wel wat dingen die we vast konden doen zonder dat we de beschikking hadden over Poging 2.
Zo willen we de isolatie bij het schutbord ook weg halen, omdat de vorige auto daar behoorlijk aan het roesten was. NOu wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat deze daar ook slecht is, maar zonder al die isolatie blijft er ook geen vocht staan, dus is er minder kans op roest vorming. Het nadeel hiervan is wel dat het veel heter in de auto word. Met name op het stuk waar de passagier z'n voeten hgeeft staan. Er zijn gevallen bekend van mensen met smeulende schoenzolen. Dat is natuurlijk ook niet echt lekker. Dus hebben we een oplossing bedacht: we hebben de uitlaat geisoleerd! Hier bestaat speciaal spul voor wat claimt de temperatuur onder de motorkap met 70% te verminderen. Of dat ook zo is vraag ik me af, want 70% is wel veel natuurlijk. Maar als het de straling van de uitlaat verminderd is het goed, want daar hebben we het voor.
Hier wat foto's van Roy's projectje:




Het ziet er iig wel stoer uit! Nu maar hopen dat het ook werkt :D
Op de auto zaten hele leuke BBS Mahle ET 12 velgen. De staat er van is niet zo heel geweldig, maar het zijn in principe wel hele leuke velgen, hebben de juiste ET waarde, zijn lichter dan de andere velgen, zijn heel erg tijdperk-correct en zien er best racy uit. Dus moeten er natuurlijk slicks op zodat we er ook een beetje profijt van kunnen hebben :D
Dus vanmorgen maar begonnen met banden wisselen nadat ik ze allemaal goed schoon had gespoten:


Vervolgens moeten al die wielen natuurlijk ook nog gebalanceerd worden:

En hier het uiteindelijke resultaat, het ultime race wieltje voor de E30:

Verder heeft Roy het subframe vast een beetje in elkaar geschroefd zodat dat niet meer hoeft als we de auto hebben.









Nu dus maar wachten op de auto!!!