zondag, april 27, 2008

Zolder 25 April

Donderdag direct bij thuiskomst begonnen met het inpakken van de auto's voor de vuurdoop van Poging 2. Helaas had ikwoensdag geen tijd gehad om vast het een en ander klaar te leggen omdat de auto nog even naar Bas Roos moest voor een controle.
Na een hoop gesjouw en geprop waren we rond 8 uur klaar voor vertrek naar het hopelijk zonnige zuiden!
Bij aankomst in Zolder nog even wat gedronken met de rest en daarna een slaapplaatsje geregeld bij Team Deelen. Helaas komt de volgende morgen dan toch redelijk snel maar aan de andere kant is dat ook niet zo erg, want we mogen gaan rijden!!!
Na even wat gegeten te hebben is Roy Arno gaan helpen met de inschrijvingen en ben ik gaan helpen bij de technische keuring. Dat was wel heel leuk om te doen, een mooie gelegenheid om eens wat auto's te bekijken.
Ik heb me toch wel staan verbazen over het afwerkings niveau van sommige auto's en het gebrek daaraan bij andere. Zo was er een ontzettende mooie E30 M3 die zo ontzettend netjes opgebouwd was dat er gewoon helemaal niets op aan te merken was. En vervolgens staat er een andere auto waar toch wel een hele hoop dure spullen in zitten maar waar dan geen aandacht aan de gordel en stoel bevestiging is besteed. Dat vind ik dan toch wel jammer.
Maargoed, nadat we om kwart voor 10 klaar waren met het keuren nog even voor Arno en Nynke de slicks gemonteerd en na het ophalen van de transponder konden ook wij de baan op voor de eerste rondjes!!!
Dat ging eigenlijk best wel goed! Voor een auto die nog niet eens een week weer rijd ging het gewoon erg lekker! De remmen waren niet optimaal omdat we achter de staal omwonden slangen er niet op hadden zitten. Dat is dus toch wel goed te merken. Verder hield de motor bij 4200 toeren elke keer in. Dat was me op straat niet zo opgevallen, maar ik had voor de zekerheid wel een andere BDP sensor meegenomen omdat de andere bij de crash een beetje omgebogen was. Dus in de pauze toch maar besloten om de BDP sensor te vervangen.
Dus de auto opgekrikt om er een beetje beter bij te kunnen:


Helaas wilde de motor daarna niet meer aanslaan. Dus de sensor die ik als reserve mee had genomen was kapot... Dus de oude maar weer terug gezet. Zonder van de tijd dus achteraf, maarja... de sensor kwam wel van een lopende motor af...
Daarna liep de motor nog hetzelfde dus het was iig niet erger geworden :D
De rest van de dag hebben we eigenlijk zonder verder problemen rondgereden. Alleen bleek halverwege de middag dat er een koplampglas was gesneuveld, de meteen maar de hele grill er uit gehaald!


's Middags ook nog even met de E30 van RTB-motorsport meegereden in een langzame sessie:


Hier ligt een standaard M50B25 in maar er zitten wel héle grote Wilwood remmen op! En deze auto heeft (in tegen stelling tot onze auto) wél een onderstel :P


Ik stapte in bij Bart en ik was meteen onder de indruk van de remmen! De remkracht die deze remmen geven is totaal niet te vergelijken met onze originele remmetjes.


Ik heb ook nog even een stukje gefilmd toen Bart en ik achter Roy reden:


Let vooral op het tussengas bij het terugschakelen :D




De rest van de dag is eigenlijk zonder incidenten voor ons verlopen. Er is nog wel een E30je over de kop gegaan en een ander vloog er ook behoorlijk hard vanaf. Maar gelukkig is er niemand gewond geraakt! Dat is op zo'n moment toch wel het belangrijkste!


Aan het einde van de dag maar weer de straat banden op de auto gemonteertd zodat er ook weer veilig mee naar huis gereden kon worden!




De remmen hebben 't op zich redelijk goed uitgehouden, maar we zullen voor de volgende dag toch een nieuwe setje moeten kopen.


Al met al mogen we weer terug kijken op een erg geslaagde dag! De auto heeft het heel goed gedaan voor de eerste keer, maar er zijn wel wat dingen voor verbetering vatbaar. Daar moeten we de komende tijd even wat aandacht aan besteden en dan de volgende keer weer lekker rijden!!!
Bij deze wil ik ook even van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur en de vrijwilligers te bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag.
Jongens, bedankt!!!