zaterdag, oktober 25, 2008

Voorbereidingen voor Spa!

Aangezien Spa al bijna voor de deur staat werd het tijd om eens even wat aan de auto te gaan doen. Verleden week waren er al een paar andere aandrijfassen onder gekomen omdat de oude tegen de veren aanliepen als er hard werd gereden... En dat word dan nogal een zooitje en het is ook niet echt lekker voor de momokineet natuurlijk.


Gelukkig had ik nog een setje andere aandrijfassen liggen. Hier kun je het verschil goed zien:

Verder zijn ook de laatste remslangen die nog origineel waren vervangen voor teflon exemplaren:


Die wilden toendertijd met de ombouw niet los en aangezien we toen geen tijd hadden om hier tijd voor te maken, waren ze al die tijd blijven zitten.
Dit is een ABS sensor waar goed aan te zien is dat de remblokken achter tot voorbij 't ijzer versleten waren en ook de schijven hebben lopen opvreten:


Verder zijn er ook nieuwe remmen op de vooras gekomen. We hebben uiteindelijk gekozen voor AST Powerdiscs in combinatie met Hawk DCT60 blokken. Het is de bedoeling deze set alleen op het circuit te gebuiken zodat het allemaal een beetje langer mee gaat.


De stukjes die ik er nu mee heb gereden om de boel een beetje in te remmen kwamen erg goed over. Zonder ook maar een beetje kracht te zetten remt de auto al erg hard. Dat beloof dus wel wat!
Verder ook nog even tijd gevonden voor iets leuks! Het is tenslotte Spa waar we naar toe gaan en dat is zo'n beetje het enigste circuit waar we ooit zullen komen waar geen geluidsnorm geld. Daar moeten we voor deze keer toch gebruik van maken!
Dus vanmiddag maar eens aan het bakken en braden gegaan! De eerste poging voldeed niet helemaal omdat ik die er al onderuit reed terwijl ik de brug af reed... Dus maar besloten om het anders te doen! Marco kwam op een goed idee en zo is het uiteindelijk ook geworden!



En van de zijkant:


Helaas was er geen tijd meer om wat meer goede foto's te maken, maar dat komt nog wel.
Nu moet alleen de brandblusser er nog in, en als 't even kan ook de videocamera :D

Geen opmerkingen: